Vannprosent i kroppen

Størsteparten av kroppen består av vann og likeledes er vann en viktig faktor i alle kroppens prosesser. Vannprosent og andelen vann i kroppen varierer etter kjønn, alder og kroppsbygning.

Mens en gjennomsnittlig mann består av 60 % vann, ligger kvinner på ca 50 % og barn på rundt 77 %. Eldre har den laveste andelen vann med et gjennomsnitt på ca 45 %.

Rent muskelvev har en vannprosent på rundt 75 %, mens blod inneholder 83 % vann. Kroppsfett ligger på 25 % vanninnhold og bein på 22 % vann.

Måling av vannprosent

En av de vanlige måtene for å måle vannprosenten i kroppen er ved å innføre en isotop (ofte deuterium) intravenøst i kroppen og la den fordele seg over en tidsperiode på 5-6 timer. Man måler så andelen av denne isotopen i blodet sammenlignet med den opprinnelige andelen man innførte.

For å kutte vann i kroppen og senke vannprosenten så kan du redusere inntaket av karbohydrater og salt, samt øke mengden vann du drikker. Da ett gram med karbohydrat binder nærmere 3 gram mev vann så vil du tjene mye på å kutte antall gram karbohydrater du spiser.

Styrketrening hjelper deg med å komme i god form. Treningssenteret EVO har fri innmelding, og åpent fra 05 - 24 alle dager. Inkludert i prisen er en kartleggingstime med PT og tilgang til alle sentre for samme pris. Meld deg inn hos EVO her.

Et par raske fakta om vann:

- 70-75 % av jordas overfalte består av vann
- Nyfødte har en vannprosent på ca 80 %
- Rent vann har en pH på 7
- Vekten en person mister etter trening er fra tapt vannmengde, ikke fett.
- Å trekke ned i do er den aktiviteten som bruker mest vann av en vanlig persons daglige gjøremål.

Se også hvordan du måler fettprosent.

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...