BMI kalkulator - Finn din BMI

BMI-klassene er beregnet for voksne personer over 17 år. BMI for barn måles på en annen måte. BMI kalles også for KMI, en forkortelse for kroppsmasseindeks. BMI tallene er kun veiledende og sier svært lite om en persons komplette helsetilstand.

BMI-kalkulatoren passer for både kvinner og menn og måler din BMI på en svært enkel måte. Sjekk og finn din BMI med en gang ved å fylle ut feltene under for høyde og vekt.

For å øke eller få lavere BMI anbefales det at du tar kontakt med kyndige personer som arbeider med kosthold og trening. Kalkulering av fettprosent brukes også for å anslå overvekt og undervekt. Trykk deg inn på formel for BMI for å finne ut hvordan BMI regnes ut. Nedenfor kan du ved hjelp av en skala, lese av din verdi.

Måle fettprosent er en enda riktigere måte å kalkulere overvekt på. Dette gjøres med en fettklype. Har du ikke fettkaliper/fettklype? Du finner et billig og nøyaktig et her.

Hva vil BMI-verdiene si?

BMI på under 18,5 = Undervektig
BMI på mellom 18,5 og 24,9 = Normal kroppsvekt
BMI på mellom 25 og 29,9 = Overvektig
BMI på mellom 30 og 34,9 = Fedme

Finn din BMI

Høyde (cm):
Vekt (kg):

Kalkuleringen av BMI

BMI regnes ut ved at man deler en persons kroppsvekt på personens høyde i meter opphøyd i annen. Sluttsummen man da får er personens BMI-verdi.

( Vekt kg / ( Høyde m * Høyde m) ) = Din BMI

Amanda veier 100 kg, og har en høyde på 183 cm. Hva er hennes BMI?

( 100 kg / ( 1.83 m * 1.83 m ) ) = 29.86 BMI

Amanda's BMI er 29,86, som plasserer henne i kategorien overvektig i forhold til BMI-klassene over.

Om Prosent.no

Prosent startet sin karriere som en svært enkel side der du kunne regne ut prosenten av et tall. Siden har vi sett et behov for å lage flere brukervennlige og enkle kalkulatorer som omhandler ulike emner innen prosentregning.

Nå kan du eksempelvis finne kalkulatorer som hjelper deg med prosentøkning og prosentnedgang, samt utregning av det hele tallet når du vet delen av tallet... Les mer