Fettprosent for menn - Regn ut fettprosent

Utregningen er basert på tre fettmålinger på henholdsvis bryst, mage og lår. Det første du trenger å vite er hvordan du foretar målingene med fettkaliper.

Har du ikke fettkaliper/fettklype? Da kan du måle fettprosenten med denne profesjonelle vekten med fettmåler. Generelt sett er en fettmåler et must å ha om du ønsker å være seriøs med treningen/vektnedgangen din.

Deretter fyller du inn tallene i feltene under for alder, og mål i millimeter for bryst, mage og lår. Ta en titt på den matematiske formelen bak kalkulering av fettprosent for menn og gutter for å se hvilke variabler og siffer som utgjør utregningen.

Denne utregningen er basert på Jackson-Pollock formelen.

Fettprosentkalkulatoren forteller ikke hvordan du øker eller går ned i fettprosenten, men er kun ment som et hjelpemiddel for å regne ut fettprosent. For å få ned fettprosenten anbefales det at du tar kontakt med kyndige innenfor kosthold og trening. Endring i spisevaner og aktivitetsnivå er veien å gå for å redusere din fettprosent.

Du kan også oppsøke et treningsstudio som kan måle din fettprosent og gi deg en full kroppsanalyse ved hjelp av avanserte maskiner og måleapparater.

Se også hvordan du regner ut kvinners fettprosent og BMI.

- Bestill fettkaliper/fettklype her.

Finn din fettprosent

Alder:
Bryst (mm):
Mage (mm):
Lår (mm):

Kalkulering av fettprosent for menn

Du starter med å regne ut kroppstetthet med hensyn til alder og omgjør så resultatet til fettprosent ved hjelp av en formel.

Når du har målt hudfoldene (i mm) med fettkaliperen (bryst, mage og lår), gjør du følgende:

Steg 1:

1.10938 - (0.0008267 * summen av hudfoldene på bryst, mage og lår i mm)
+ (0.0000016 * summen av hudfoldene på bryst, mage og lår i mm opphøyd i annen)
- (0.0002574 * alder).
= Kroppstetthet

Steg 2:

Etter å ha funnet kroppstettheten må du omgjøre denne til fettprosent. Da ser regnestykket slik ut:

Fettprosent = ( (4.95/kroppstetthet) - 4,5 ) * 100

Summen av dette regnestykket er din fettprosent. Vanskelig? For enklere kalkulasjon klikk på Kalkulator, så gjør vi hele kalkulasjonen for deg!