Aksjemønster: Channels

Som navnet tilsier (Channel = kanal) så er dette et mønster som også bygger på støtte og motstand. Forskjellen fra channels kontra wedges er at her går støtte og motstandslinjene parallelt. I wedges møtes støttelinjene som i en kjegle.

Kjøpssignal blir når kursen beveger seg opp fra støttelinjen og salgssignal når kursen faller fra motstandslinjen eller er like ved motstandslinjen. Dersom kursen går over motstandslinjen signaliserer dette en positiv trend og motsatt er det et negativt signal dersom kursen faller under støttelinjen.

For å virkelig utnytte potensiale til channel-trading bør man kombinere channelmønsteret med andre tekniske signaler, f.eks Moving Average eller RSI.

Profit-target settes da omkring motstandslinjen, stop loss kan settes noe under støttelinje for å gi aksjen rom til å kunne bevege seg.

Man har tre former for channels:
Stigende channels
Synkende channels
Horisontale channels

Se også vedlagt bilde for et praktisk eksempel på et channelmønster, dette i Microsoftaksjen over et tidsrom på en time:

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...