Prinsipper for å lykkes med aksjer

Det å lykkes med aksjer i seg selv er ikke verdens mest avanserte jobb, men likevel er det mange fallgruver du kan gå i. På bakgrunn av dette stiller du enormt mye sterkere om du har en metode du kan handle og ta beslutninger ut i fra.

Det å ha denne metoden er ikke bare en måte for å få deg mer bevisst på hva du burde se etter, men også et verktøy for å minimere de følelsesmessige aspektene ved aksjehandel. Det er nettopp denne mangelen på en strategi som gjør at så mange nybegynnere faller fra.

Selv med denne metoden kreves det en viss mengde selvdisiplin for å følge de satte reglene. For ikke å glemme de uungåelige tapsdagene som vil komme selv om man har en aldri så god metode.

Her følger noen prinsipper som tidligere aksjespekulanter har brukt med stor suksess:

tips prinsipper for aa lykkes med aksjer bli rik

Handle aldri aksjer når markedet ikke er inne i en klar trend. Viser markedet en klar stigende trend inntar du en long posisjon og viser markedet en klar synkende trend inntar du en short posisjon. På dager med mer nøytrale bevegelser er det bedre å droppe handlingen og heller satse mer når du har større sannsynlighet for å vinne.

Hold på aksjene som fortsetter å gi deg gevinst og gå ut av de aksjene som gir deg tap relativt fort.

Gå ut av de handlene der du ser trenden du har ridd på er slutt.

Gå alltid for den aksjen som viser den sterkeste trenden innenfor hver sektor.

Ikke gå i fellen av å handle mer i en aksje du har tapt penger i for å vinne tilbake det tapte. Ha kontroll over egoet ditt, selg aksjene og vent heller på neste gode mulighet.

Gå long i de aksjene som har passert høypunkter og short i de aksjene som har passert lavpunkter.

Ikke gå i fellen med å holde på aksjer du har tapt penger på i håp om at den til slutt vil snu. Det gjør fort en posisjon som kun var ment å vare noen dager til en langsiktig investering.

Markedet tar aldri feil, egoet derimot kan gi katastrofale utfall. Gå derfor aldri mot strømmen, men følg i samme retning som alle andre.

De aller beste handlene er de som gir profitt fra første stund.

Ingen regler vil gi suksess hele tiden.

Vil du bli bedre på å gjøre gode og velkalkulerte investeringer? Da kan jeg anbefale boka Aksjer og aksjehandel fra Stig Mikalsen. Boka er lettlest, og vel verdt hver eneste krone.

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...