Legge ut CV på nett

Husk dette når du legger ut CV på nett

Det du legger ut på nett blir værende der for alltid, så vær forsiktig med hva du gjør tilgjengelig for andre. Særlig er dette viktig når du skal legge ut viktige dokumenter som CV’en din. Husk at førsteinntrykket er avgjørende!

Å skille seg ut på en positiv måte

De som skal rekruttere nye medarbeidere til en bedrift eller organisasjon, må ofte gjennom en hel bunke med CV’er før de finner frem til den best egnede kandidaten. Blant 30 000 CV’er som er tilgjengelige ute i cyberspace, må du kunne skille deg ut slik at du rykker frem i køen og blir blant dem som får sjansen til å møte rekruttereren ansikt til ansikt. Om du stiller med en flåsete eller lite gjennomarbeidet CV, har du allerede mistet ansikt over rekruttereren. Slik vil du kunne miste drømmejobben før du i det hele tatt har fått sjansen til å bli tatt i betraktning.

Tittelen og nøkkelkompetansen din er svært viktig

En rekrutterer eller headhunter ser ofte på overskriften før han eller hun går videre. Da gjelder det å fenge oppmerksomheten samtidig som det du skriver i tittelen både er kortfattet og relevant. Når du først har fanget rekruttererens oppmerksomhet, har du allerede oppnådd en halv seier. Lag en overskrift som fenger og beskriv din kjernekompetanse slik at rekruttereren med ett blikk fanger hovedinnholdet i CV-en din – det som er relevant for den jobben han eller hun forsøker å finne rett kandidat til.

Sjekk rettskrivingen!

For den som er vant til å lese en CV, er noe av det mest irriterende stadig å måtte forholde seg til dårlig språk. Om du har problemer med rettskrivingen, be om hjelp fra noen som er flinkere med hensyn til språkføring enn du selv er. Det er lite som trekker mer ned enn slurvefeil og manglende beherskelse av elementære skriveregler. Les mer om hvordan du kan skrive en god CV.
Når du legger ut din CV på nett er det viktig at du leser nøye gjennom teksten, ellers vil helhetsinntrykket fort bli trukket ned.

Personlige opplysninger

Ikke alle liker å legge ut all kontaktinformasjon og personalia, men for den som skal lese søknaden din, gjør du det enklere for vedkommende å få full oversikt.

Legg ved LinkedIn-profilen din

Om du ikke allerede har en profil på LinkedIn, er dette noe profesjonelle rekrutterere anbefaler. Det virker mer profesjonelt i tillegg til at det gir god oversikt over dine kvalifikasjoner, kontakter og referanser. Husk å være nøye med å fylle ut all nødvendig informasjon slik at profilen blir så komplett som mulig. Noen databaser lar deg også importere data direkte fra LinkedIn – helt gratis.

Profilbilde

Legg gjerne ved et bilde fordi det gjør søknaden min mer personlig. Som kjent er et bilde ofte mer verd enn tusen ord.

Erfaring, bakgrunn og utdanning

Det er etter hvert blitt vanlig å skrive inn ikke bare årstall, men også måneden du startet og sluttet i en jobb. Slik er det enklere å se hvor lenge du faktisk har jobbet der. Beskriv den rollen og funksjonen du hadde i tillegg til de oppgavene du utførte. De punktene som er særlig viktige for den jobben du er ute etter, bør du utdype.

Kjernekompetanse

Enhver jobb har en spesifikk kompetanse som det spørres etter. Sett deg derfor godt inn i hva den type jobb du ønsker spesielt er ute etter. Arbeidsgiveren må kunne se at du har et personlig engasjement for å få akkurat den typen jobb du beskriver. Beskriv gjerne også hva du ikke ønsker av arbeidsoppgaver, bare vær forsiktig med hvordan du formulerer deg slik at det ikke blir oppfattet negativt eller arrogant.

Engasjerte og aktive medarbeidere

Dersom du har spesielle interesser og hobbyer, erfaring fra organisasjonslivet, tillitsverv eller annen form for kompetanse, gir du leseren et bilde av deg selv på et mer privat plan. De fleste arbeidsgivere setter pris på aktive og samfunnsengasjerte medarbeidere. Husk at når du legger ut CV’en din på nettet, er det som å risse informasjonen i stein. Tenk over hvordan du formulerer deg, og hva du ønsker at andre skal få tilgang til.

Sikkerhet og identitetstyveri

En viktig ting å vurdere er om det er hensiktsmessig å legge ut adresse og telefonnummer på nett. For å unngå faren for identitetstyveri, anbefales det at du kun oppgir et enkelt kontaktpunkt, og ikke noe annet. Det beste er å begrense det til en epostadresse, slik at potensielle arbeidsgivere kan nå deg enkelt. Fødselsdato og adresse bør du unngå å opplyse om.

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...