Hvordan bli millionær

Hvordan bli millionær

Penger er ikke alt, sies det, men penger er sannelig viktig uansett. Det vet alle som har vært blakk. Å bli millionær er ikke så himla vanskelig i vår del av verden, spesielt ikke dersom du har investert i eiendom de siste årene. Her er tipsene fra ekspertene.

Mange er millionærer allerede

I dag er ikke en million norske kroner noe du kan leve av i det uendelige. Gjennomsnittlig brutto årslønn i landet nærmer seg jo allerede en halv million, noe man saktens trenger så lenge kostnadsnivået er såpass høyt her på berget. Har du investert i eiendom i løpet av de siste årene, er det stor sannsynlighet for at du kan kalle deg millionær allerede.

Når vi snakker om millionærer i dag, mener vi neppe de som har verdier på rundt eller over 1 million kroner. Er du millionær i Euro eller Amerikanske Dollar, stiller det seg annerledes. I skrivende stund betyr det henholdsvis verdier på rundt 8,5 millioner (USD) og 9,5 millioner (Euro).

Slik mener ekspertene at du kan bli millionær og mer til.

Vær kjip med deg selv

Nylig kunne vi lese om en nordmann som tjente over 10 000 per dag på en app til iPhone. Han ble multimillionær på særdeles kort tid. Pengene ble imidlertid blåst bort på rekordtid. Noe på lønnsomme investeringer (bolig), men det meste på en ganske spandabel livsstil. Det hjelper lite å bli millionær, dersom du bruker opp pengene fortere enn du tjener de.

Hvordan bli millionaer tips mye penger

De som lykkes, ikke bare i å bli millionærer, men også forbli rik eller enda rikere, er som regel de som ikke endrer livsstilen drastisk. I alle fall ikke med en gang de begynner å tjene penger. Nøkternhet gjør at pengene forblir i ditt eie, og kan dermed investeres slik at du tjener enda mer.

Sky gjeld som pesten

Rentebelastninger er rene utgifter du sjelden får noe igjen for. Det finnes unntak, der du kanskje har et lån med lav rente, og pengene du lånte er investert i noe som stiger raskere i verdi enn rentekostnadene. En bolig er kanskje det beste eksempelet på dette, men du er aldri garantert at eiendomsmarkedet vil fortsette å stige. Lån til forbruk er direkte idiotisk dersom du har ambisjoner om å bli rik.

Dersom du allerede har lån, sørg i alle fall for å ha så lave renter som mulig. Har du dyre lån, bør du prøve å refinansiere disse med billigere lån. Kredittgjeld og forbrukslån kan du kvitte deg med, dersom du har boliglån du får lov til å utvide. Har du flere lån, prioriter alltid å betale raskest ned på det lånet som er dyrest.

Invester det du sparer

Å spare i bank er fornuftig dersom du ellers ville sløst bort pengene. Men, som en investering, er sparing i bank nærmest meningsløst. Du blir neppe millionær på dette viset. Renteinntektene er i dag beskjedne og spises for det meste opp av inflasjon. Det er mye bedre å investere pengene i noe som gir større avkastning slik som eiendom, aksjer og fond, råvarer, forretninger eller verdigjenstander.

Problemet er å vite hva som er best. Investerer du i gull uten å kunne noe om dette markedet, er det stor fare for at du taper penger. Investeringer bør gjøres i noe du har kunnskap om. Eiendom og fond er noenlunde trygge investeringer for de som ikke har kunnskap om for eksempel aksjer, råvarer og lignende.

En millionær jobber som regel mye

Noen er heldige med investeringene sine, og kan lene seg bak og slappe av mens pengene triller inn på konto. De aller fleste derimot, må jobbe hardt over lengre tid. Er du lat og bedagelig, blir du neppe millionær for egen maskin.

Skal du skaffe deg et forbilde blant de søkkrike, anbefaler vi Elon Musk og Mark Zuckerberg. De er begge rike som troll, men du har neppe sett de avbildet med champagneglasset på dekket av en yacht. Begge er kjente for en arbeidsetikk som er misunnelsesverdig.

Lykke til!

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...