Tips billige flybilletter

Hvordan finne billige flybilletter

Med enkle grep kan du finne billige flybilletter på de fleste strekninger. Konkurransen i lufta er stor, noe du bør utnytte. Det du sparer på fly, kan du heller bruke på å unne deg litt mer moro og komfort. Få med deg disse tipsene.

Bestill flybilletter i rett tid

Tar du en titt på lavpriskalenderen til et par flyselskaper, ser du at du finner billige flybilletter rundt 3 til 8 uker før reisetidspunktet. Går du lengre bak i tid, kan prisene være høyere, mens de dyreste billettene ofte er de med avreise ganske snart.

De fleste flyselskap har en inndeling i flysetene, der et visst antall prises forskjellig. De rimeligste selges tidligst, mens det blir dyrere desto mer fullt flyet er.

Unngå dyre dager

Er du fleksibel på reisetidspunktene, øker sjansene for å finne billige flybilletter. Utreise på torsdager og fredager er mest populært, mens retur som regel bookes på søndager. Dersom du styrer deg inn på andre dager, kan du spare mye penger.

Tirsdager sies å være de billigste dagene å fly på, det samme er lørdager til en viss grad.

Søk på alle flyselskap

Du kan gjerne bruke søketjenester som Momondo.no, Kelkoo.no, Supersaver.no og lignende, der du får oversikt over de fleste tilgjengelige tilbud. I tillegg bør du sjekke prisene på flyselskapenes egne hjemmesider og lavpriskalendre.

Lavprisselskapene har normalt de billigste flybillettene, men det stemmer ikke alltid.

Unngå gebyrer

Ikke sammenlign kun flybillettens kostnad, dersom du for eksempel ser på en billetter fra Norwegian og SAS. Legg til eventuelle tillegg for setebooking og bagasje. Norwegian har som regel billige flybilletter, men forskjellene krymper dersom du tar med deg et par kofferter og vil bestemme selv hvor du skal sitte.

Ingen grunn til å være lojal

Sjekk alltid hva hver enkelt flystrekning koster. Det kan godt være at Norwegian har billige flybilletter på strekningen Oslo – Paris, mens returen er billigere med Air France. Er hjembyen og startstedet ditt Trondheim, kan det hende det er billigst å fly med SAS til Oslo, mens returen på denne strekningen er billigst med Norwegian.

Selv om du kanskje får mer bonuspoeng fra et selskap, for å ta hele reisen med de, er som regel besparelsene større når du velger laveste pris per strekning. Vi har også skrevet en guide med gode sparetips som gir deg bedre råd med enkle grep. Verdt å lese.

Vær obs på hvor du lander

Skal du for eksempel til London, kan det godt hende du finner billige flybilletter med landing på Stansted, mens tilsvarende billetter til Heathrow er mye dyrere. Dette gjelder i flere storbyer.

Med det sagt, ta med i beregningene eventuelle ekstra reisekostnader lokalt. Å spare et par hundre kroner på flybilletten, hjelper lite dersom du må humpe på et tog i tre timer fordi du landet et annet sted.

Kaste bort litt av ferietiden din?

I enkelte tilfeller kan det lønne seg å ta en mellomlanding, spesielt dersom du er sent ute med å bestille. For eksempel kan du finne billige flybilletter til London med KLM, dersom du er villig til å mellomlande på Schiphol utenfor Amsterdam.

Ta med i beregningene hvor lang reisetiden blir. Å sitte mange timer på en flyplass, stjeler dyrebar ferietid. Er det snakk om lite penger, er som regel direkteflyet verdt de ekstra kronene.

Anbefalt

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...

Lønn 2020/2021: Alle sektorer: 548.160 kr (Les mer her) Utdanningstid: 3 år på Høyskole/Universitet Litt om sykepleieryrket: