Hvordan regne ut omkrets

Hvordan finne organisasjonsnummer

Det finnes flere enkle måter å finne et organisasjonsnummer på, eller org nr. De fleste er gratis, men det koster penger dersom du vil ha rapporter som går i dybden på virksomheten du er interessert i.

I Norge har vi det vi kaller Enhetsregisteret. Dette er et register som samordner andre registreringer av pliktige opplysninger, enten offentlig eller privat. For eksempel registreres virksomheter i Foretaksregisteret og konkurser i Konkursregisteret. Som hovedregel er all virksomhet pliktig til å registrere seg. Unntakene er foreninger og små enkeltpersonforetak som ikke driver med inntektsbringende virksomhet. Har slike virksomheter ansatte, eller skal betale merverdiavgift, er de registreringspliktige uansett.

Fordeler med organisasjonsnummer

Selv om man ikke alltid er pliktig, er det ofte en fordel å bli oppført i Enhetsregisteret. Du vil da få tildelt et organisasjonsnummer som er viktig å ha i en rekke sammenhenger. For eksempel kreves det at du har dette nummeret dersom du skal opprette en bankkonto i virksomhetens navn. Alternativet er at du må knytte kontoen til deg selv, gjennom ditt eget personnummer.

Hvordan finne organisasjonsnummer fordeler firma organisasjon

Alle som står oppført i Enhetsregisteret, får et organisasjonsnummer. Har du registrert deg med et enkeltpersonforetak, kreves det at du driver næringsvirksomhet (salg av et eller annet som ikke anses som hobbyvirksomhet). De fleste seriøse bedrifter vil aldri kjøpe en vare eller tjeneste fra noen som ikke har org nr, med mindre man snakker om en ansettelse i en eller annen form (da holder det med et personnummer). Derfor oppgis organisasjonsnummer på for eksempel alle salgsfaktura.

Slik finner du et organisasjonsnummer

Org nr inneholder 9 sifre og kan ses på som personnummeret til en virksomhet. Dette identifiserer juridiske enheter (personer, foreninger, selskap, osv.) i Norge. Det er flere måter å finne et organisasjonsnummer på. De fleste velger å søke på nettsiden til Registerenheten i Brønnøysund, som oftest kalt Brønnøysundregistrene (www.brreg.no). Du må vite hele eller deler av navnet på foretaket, eller navn på nøkkelpersoner i virksomheten (eiere/aksjonærer, styremedlemmer, eller lignende).

En annen kostnadsfri måte å finne organisasjonsnummer på, er å søke i bedriftskataloger som Proff.no, Purehelp.no eller E24.no. Du kan også benytte oppslagsider som 1881.no eller Gulesider.no.

Du finner også organisasjonsnumre for virksomheter via diverse kredittopplysningsselskap som Experian.no og Soliditet.no. Dette er selskap som yter tjenester som kredittvurderinger, analyser, overvåkning av økonomisk informasjon, og lignende. Som regel må du betale for alle tjenester hos disse selskapene.

Opplysningene du får

Opplysningene man finner er avhengig av hvor du søker. I Brønnøysundregistrene vil du få oppgitt alle nøkkelopplysninger om virksomheten. Dette inkluderer navn, organisasjonsform (type virksomhet), forretningsadresse og kontaktinformasjon. Det oppgis også hvilke typer næringer enheten driver med, hvem som er virksomhetens regnskapsfører og om det finnes særlige opplysninger.

Søker du i bedriftskataloger og oppslagsider, vil du få oppgitt det virksomheten selv har registrert der. Dette er som regel kontaktinformasjon, nettside og lignende, samt ofte kart eller kartreferanser til hvor selskapet holder til.

På de fleste steder du kan søke etter org nr, kan du også gjøre det reversible. Dersom du kjenner organisasjonsnummeret, vil du med andre ord finne de firmanavn og andre opplysninger på samme måte. Dette kan du også prøve å gjøre i en søkemotor som Google. Prøv å skrive inn nummeret uten mellomrom, dersom du ikke får relevante treff med numrene i grupper på 3. Slike søk oppfattes som 3 separate ord av søkemotorene.

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...