Hvorfor bør jeg ha reiseforsikring?

Om du skal reise ut av Norge, er det avgjørende å ha reiseforsikring. Det kan ellers koste deg svært dyrt. Du og din familie kan få store økonomiske problemer om noen av dere for eksempel skulle bli syke i utlandet.

Det uventede sykehusoppholdet

Reiseforsikring anbefales på det sterkeste. Det er lett å glemme at du ikke har de samme rettighetene når du og familien er i utlandet som hjemme i Norge. Dette gjelder ikke minst hvis noen av dere skulle bli syke og uventet havne på sykehus. Sykehusregningen, utgiftene til lege og hjemsendelse kan bli astronomiske, og har du ikke forsikret deg tilstrekkelig, kan det føre til store økonomiske belastninger.

Dersom du ikke er forsikret, risikerer du at noen sykehus i utlandet nekter å behandle deg hvis sykdommen eller skaden ikke anses å være alvorlig nok, eller om de anser det som en risiko at du ikke kan betale for deg.

Bagasjen min er borte!

Gjennom å tegne reiseforsikring er du også forsikret dersom du skulle miste bagasjen din, du må avbestille reisen, flytte ferien fordi du er blitt syk, eller det oppstår forsinkelser på fly og offentlige transportmidler.

Når du er forsikret, blir ferien og reisen mer fleksibel. Du har flere valg om du skulle være uheldig og det oppstår uhell, skader eller andre omstendigheter som velter om planene og gjør det nødvendig å forandre reiseopplegget, reise hjem tidligere eller skifte hotell.
En reiseforsikring dekker også utgifter til overnatting, toalettutstyr og nødvendige klær ved vesentlige forsinkelser.

Hva er du forsikret for?

Du har mulighet for å dekke reisen både gjennom gratis og betalt reiseforsikring. Du bør skaffe deg begge deler.

Hvorfor du bør ha reiseforsikring:

 • Forsikrer familien din
 • Avbestillingsforsikring
 • Ulykkesskader
 • Sykdom
 • Reiseulykker
 • Dødsfall under reisen
 • Europeisk helsetrygdekort er ikke nok utenfor EU/EØS
 • Enklere å få behandling i utlandet
 • Dekker utgifter hvis det skulle oppstå forsinkelser
 • Dekker rettslig erstatningsansvar utenfor Norden
 • Hjemreise om du skulle bli syk
 • Tap av bagasje eller annet reisegods
 • Juridisk hjelp

De beste forsikringene dekker også akutt tannbehandling, tap av feriedager, tilkalling av familie, ledsagelse til helseforetak og merutgifter dersom reiseledsageren din skulle bli syk.

Helårsforsikring eller forsikring av enkeltreise

Du kan dekke deg gjennom en helårsforsikring eller forsikre hver enkelt reise.
Helårsforsikringen dekker inntil 30 000 kroner pr person dersom du skulle være uheldig og miste, bli frastjålet eller ødelagt reisegods og bagasje. For en familie dekkes inntil 60 000 kroner.
Reiseforsikringen omfatter bare personlig bagasje/reisegods.

Du kan få dekket inntil 3 000 kroner dersom du mister kontantene dine, men om du skulle miste passet eller billettene dine, vil du kunne få dekket opptil 10 000 kroner. Beløpet for verdigjenstander kan komme opp i 15 000 kroner. I tillegg til en reiseforsikring bør du ha en personforsikring. Den første dekker bare inntil 300 000 kroner og er atskillig lavere enn sistnevnte.

Et representativt beløp for ansvarsforsikring er 6 000 000. (NB. Dette er gjennomsnittlige priser. Sjekk beløpene selv. Forskjellene kan være vesentlige. Om du er villig til å betale et høyere forsikringsbeløp, vil du også få mer igjen om uhellet skulle være ute)

Forsikring mot svindel

Det beste er å kombinere en betalt reiseforsikring med gratis reise- og avbestillingsforsikring gjennom kredittkort uten gebyrer. Ved å bruke kredittkort er du forsikret mot mangelfulle tjenester eller om du skulle bli svindlet. Flyselskapet kan for eksempel gå konkurs. Du får ikke det du har betalt for. Reiseforsikringen gir deg da pengene tilbake, selv om det ikke alltid redder ferien eller forretningsoppholdet.

De beste kredittkortene er til og med bedre enn en reiseforsikring. De dekker blant annet reisesyke, bagasje og reisegods, ulykke under reisen samt ansvarsforsikring, hjemreise dersom du skulle bli syk i tillegg til rettslig hjelp. Forsikringen gjelder i hele verden. Det eneste unntaket er reiser mellom jobb og bosted, mellom skole og hjem eller om du reiser innenfor din egen kommune. Det beste kortet forsikrer ikke bare deg, men også til sammen tre reisende.

Les også våre artikler om helse.

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...