Guide Slik kjøper du Bitcoins på nett

Slik kjøper du Bitcoins

(Sponset)

Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest virker å kjøre uten bremser.

Fortiden sies ofte å kunne være et tegn å bruke for å forutse fremtidig vekst i aksjemarkedet. Dette trenger ikke nødvendigvis fungere med Bitcoin som kryptovaluta, et nytt marked vi ikke har mye forhistorisk data på.

Slik kjøper du bitcoins

I denne guiden tar vi for oss hvordan du kjøper Bitcoins gjennom nettsiden Coinbase.com. Nettsiden er i skrivende stund trolig den enkleste måten å kjøpe Bitcoins på. Det finnes dog en rekke andre alternativer der du eksempelvis kan kjøpe Bitcoins fra privatpersoner.

Fordelen med Coinbase er derimot at du handler på det som trolig er verdens største handelsplattform med mer enn 30 millioner brukere. Sikkerhetsmessig er også Coinbase blant bransjens aller beste. Plattformen er basert i USA og gjør det mulig å handle Bitcoin for både små og store beløp. Her kan du kjøpe, selge eller bytte mellom ulike typer kryptovaluta, eksempelvis fra Bitcoin til Etherium. Du kan handle Bitcoin på to ulike måter, med bankkort eller ved å knytte bankkontoen din til Coinbase.

Det er også viktig å påpeke at du slettes ikke behøver å kjøpe en hel Bitcoin. Med dagens høye priser på Bitcoin er det de færreste som har mulighet til dette. Det vanlige er derimot å kjøpe en mindre fraksjon av en Bitcoin. 

NB: Dette er kun en guide for hvordan du kjøper Bitcoins, og må ikke tolkes som et investeringstips. Kryptovaluta er høyrisiko, og ingen kan med sikkerhet spå hvilken vei det bærer videre.

Steg 1:

Slik kjøper du Bitcoins

Lag konto på Coinbase. Klikk deg inn på "Get Started" og fyll inn nødvendig informasjon.

Lage konto Coinbase.com kjope bitcoin kryptovaluta

Lager du konto via får du 10 USD i gratis Bitcoin hvis du handler Bitcoin for 100 USD eller mer.

Steg 2:

For å forhindre identitetstyveri og svindel er du nødt til å verifisere kontoen ved å bekrefte ID-en din.

Steg 3:

Legg til en betalingsmetode. Du kan velge mellom å knytte et bankkort til Coinbase-kontoen, eller bankkontoen din. Ved sistnevnte fyller du inn bankens navn, IBAN og Swift/BIC.

Steg 4:

Du handler Bitcoin ved å trykke på "Trade".

Hvordan handle Bitcoin coinbase

Du får deretter opp et vindu der du velger fanen "Buy" og fyller inn ønsket beløp, hvilken kryptovaluta, og betalingsmetode.

I dette tilfellet har jeg fylt inn 30 Euro, Bitcoin og valgt VISA-kort som betalingsmetode. Trykk så på "Preview Buy".

Kjøpe bitcoin coinbase hvordan

Neste steg er å se over betalingen. Her kan du se andel Bitcoin, pris per Bitcoin for øyeblikket, kjøpssum og transaksjonskostnad. Ser alt OK ut trykker du på "Buy now".

ordre slik kjøper du Bitcoins på nett

Videre godkjenner du betalingen med Bank-ID før betalingen prosesseres. Dersom alt er i orden vil du se at ordren godkjennes. Du mottar så en bekreftelse på kjøpet på mail.

godkjennelse kjøp Bitcoins Coinbase

Gratulerer. Du har nå kjøpt Bitcoin!

Du velger nå om du ønsker å la kryptovalutaen stå på Coinbase eller om du ønsker å overføre valutaen til en digital lommebok. .

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...