Hva er hypotese vitenskap

Hvordan bli kvitt betalingsanmerkninger

Det er skremmende mange nordmenn som har betalingsanmerkninger. Noen vet at de har disse, mens andre igjen faktisk ikke har tenkt over om at er der. Du bør absolutt ha kontroll på dette, og sørge for å bli kvitt betalingsanmerkninger.

Slik får man en betalingsanmerkning

Vi vet alle, at regninger bør betales inne betalingsfristen. Dessverre skjer det at en er noe sen, men det er i de aller fleste tilfeller uproblematisk. Det er når du ikke betaler at problemene kan oppstå.

Når man ikke betaler regningen innen forfall kommer det en purring etter en stund, med en ny forfallsdato. Utsetter man denne betalingen er det at en kan få en betalingsanmerkning. Da sendes saken videre til inkasso, og gjøres ikke denne opp da er betalingsanmerkning et faktum. Det er ikke bare manglende betalinger som kan gi betalingsanmerkninger. Personlig konkurs og at en er innenfor gjeldsordningen er andre årsaker.

En betalingsanmerkning er rett og slett en økonomisk merknad, som heftes til deg personlig. Denne forteller andre banker eller finansselskaper at du kan være tilbøyelig til å ikke gjøre opp for deg. Denne anmerkningen kan komme til å hefte ved navnet ditt over lengre tid, så kvitt deg med betalingsanmerkninger.

Regler for betalingsanmerkninger

Det er, som nevnt ovenfor, et utestående krav fra et inkassobyrå som kan føre til betalingsanmerkning. Reglene er relativt strenge for når betalingsanmerkningen kan legges inn i kredittopplysningsregistre.

Når du har mottatt et inkassokrav har du enda tid på deg før det blir enda mer problematisk. Inkassobyrået må sende inn saken til forliksrådet (gått til rettslige skritt) for å drive inn betalingen. Når det så er gjort kan inkassobyrået sende kredittopplysningsselskaper informasjon om at du har en betalingsanmerkning.

Når kredittselskapet har mottatt informasjonen har selskapet 14 dager på seg til å informere deg om dette. Dette gjelder alle typer manglende betalinger som ender i en betalingsanmerkning.

Konsekvenser om du har en betalingsanmerkning

Vi nevnte i begynnelsen her at enkelte ikke bryr seg så hardt om de har en betalingsanmerkning eller ikke. Det kan straffe seg, selv på søknad om lån på små summer.

Hvordan bli kvitt betalingsanmerkninger boliglån økonomi renter

Når man søker ordinære banklån, boliglån, kredittkort eller annet, er en av de tingene bankene undersøker din evne til tilbakebetaling. Kredittopplysningsselskaper kontaktes, og banken sitter til slutt med mesteparten av ditt tidligere økonomiske liv.

Har du da ikke har kvittet deg med betalingsanmerkninger, vil du mest sannsynlig få avslag fra de aller fleste norske finansinstitusjoner. Dermed kan for eksempel ungdommelig dårskap i omgangen med kredittkort gi utsalg man ikke har tenkt på frem i tid. Så, hvordan blir man da kvitt en betalingsanmerkning?

Å bli kvitt en betalingsanmerkning

Det er fullt mulig å bli kvitt en betalingsanmerkning, som man da også burde gjøre. Løsningen er såpass enkel som; gjør opp kravet! Når du har gjort opp kravet skal betalingsanmerkningen automatisk slettes.

Betaler du ikke inkassokravet blir betalingsanmerkningen stående i 4 år. Da skal den automatisk slettes, men inkassobyrået kan kreve at den fortsatt blir stående. Skal dette skje må selskapet gå til nye rettslige skritt, slik at inkassokravet enda står ved lag.

Vi nevnte tidligere at en betalingsanmerkning kan skape problemer langt frem i tid. Hvordan kan så det skje om anmerkningen skal slettes automatisk ved innfrielse eller etter 4-årsfristen?

Det viser seg dessverre at mange betalingsanmerkninger blir stående selv om de skulle vært slettet. Dermed kan det føre til problemer med lån, selv om det er ugrunnet. Dermed må en selv kreve betalingsanmerkningen slettet. Det gjør man med å kontakte kredittopplysningsselskapet.

I tillegg til at en del betalingsanmerkninger ikke slettes automatisk, har bankene i tillegg en «svarteliste». Dette er ingen offisiell liste, men der kan man havne om man en gang i fortiden hadde en betalingsanmerkning. Da blir det din oppgave å overbevise banken om at du har bedre kontroll på økonomien nå enn tidligere.

Tips: Slik kan du bli gjeldfri.

Anbefalt

Du finner kalkulatoren nedenfor. Om du eksempelvis har et byggeprosjekt på gang i hagen eller bare ønsker å forstå utregningen av kubikk til volum...

Kalkulator lenger ned. Skal du flytte og ønsker å bestille flyttebil med riktig lagringsplass vil du ofte bli spurt om hvor mange kubikk flyttelasset...

Kalkulatoren finner du nedenfor. Det å finne kvadratroten av et tall med kalkulator er ganske lettvint. Bruk kalkulatoren vi har laget nedenfor og regn...

Kalkulatoren følger nedenfor. Lurer du på hvor gammel katten din er i menneskeår? Det kan denne kalkulatoren gi deg en pekepinn på. Et nøyaktig...

Kalkulatoren finner du lenger ned. Har du noen gang lurt på hvor gammel hunden din er i antall menneskeår? Med denne kalkulatoren kan du...