Forsikring - hvilke bør jeg ha?

Slik får du billigere billån: Tipsene du burde følge

Det finnes flere måter å finansiere bilkjøp på. Forskjellen i kostnader er betydelig. Du kan spare mange tusen kroner årlig ved å finne den beste løsninga. Her får du gode råd på veien.

Det billigste billånet er rett og slett ikke et vanlig billån. Prøv andre muligheter først, gjerne i den rekkefølgen vi anbefaler her. Det rimeligste alternativet kommer først, deretter det nest rimeligste og så videre. Få med deg de generelle tipsene til slutt, der er det også penger å spare!

Lån privat

Har du bemidlede slektninger med penger på bok, er dette sannsynligvis den billigste løsningen når du vil låne til bil. Innskuddsrenten i bankene er veldig lav og som regel ikke mer enn 1-2 prosent. Dette gjør at et lån hos for eksempel dine foreldre, vil kunne bli gunstig for begge parter. De får høyere inntekter av sparepengene, mens du får en lavere lånerente enn andre steder.

Den som låner deg pengene, skal beskattes av rente inntektene. Derfor bør dine rentebetingelser inkludere både dette, og det tapet utlåner tar på innskuddsrenten.

Lån hos arbeidsgiveren din

tips til billigere laan kjope bil bank renter

Det finnes mange arbeidsgivere som yter gunstige lån til sine ansatte. Får du låne hele eller deler av kjøpesummen hos din arbeidsgiver, er dette tilbud som normalt slår bankene ganske klart. Enkelte arbeidsgivere lar deg låne rentefritt i korte perioder også, noe du bør vurdere til delfinansiering eller toppfinansiering dersom det er aktuelt.

Lån på boligen

Har du ledig pantesikkerhet i en bolig du eier, bør du be om utvidelse av boliglånet, og bruke disse pengene til å finansiere den nye bilen. Du kommer spesielt heldig ut dersom boligens markedsverdi er høy i forhold til samlet lån på boligen. Er lånegraden under 60% etter at du har lånt penger til bil, vil du fortsatt få de laveste rentene.

Be om å få slippe nye gebyrer tilknyttet utvidelsen av boliglånet. Har du et godt forhold til banken, aksepterer de ofte dette. Pass på at du betaler ned så raskt du kan. Nedbetalingstiden bør være kortere enn verdifallet på bilen.

Vanlige billån i bank

Skandiabanken er ofte banken som har de beste betingelsene på billån. Det skyldes at banken er gebyrfri. Bankens nominelle rente kan være dyrere enn hos enkelte konkurrenter, mens effektiv rente blir lavere. Sammenlign flere banker før du bestemmer deg.

Lån hos bilforhandler

Enkelte bilforhandlere kan også ha gode tilbud på bilfinansiering. Derfor bør du også ta med forhandleren når du sammenligner betingelsene hos bankene. Pass alltid på å sjekke hva effektiv rente er, da gebyrene har en tendens til å være høyere hos bilforhandlere og finansieringsselskapene, sammenlignet med mange av bankene.

Finansiering fra flere

Kreves det egenkapital for å få de beste rentene, eller for å få låne i det hele tatt, kan du låne til dette fra nær sagt hvor som helst. Selv et dyrt forbrukslån eller kredittkort, kan være en løsning.

I alle tilfeller bør du prøve å få til den rimeligste kombinasjonen. Kanskje arbeidsgiveren eller familien din lar deg låne en viss prosent av kjøpesummen, mens banken eller forhandleren sørger for den øvrige finansieringen.

Prut på billånet!

Alle lånebetingelser kan prutes på. Selvsagt er du ikke garantert å lykkes, men du har heller ingenting å tape på å prøve. Konkurransen i markedet for bilfinansiering er temmelig tøff, dermed kan det godt hende banken din er villig til å gi deg litt lavere rente for å beholde deg som kunde. Det er helt legitimt å opplyse om at du har bedre tilbud hos andre, dersom dette stemmer.

Kjøp miljøvennlig bil

Mange banker tilbyr bedre betingelser dersom lånet går til kjøp av en miljøvennlig bil. Dette gjelder i første rekke el-biler, hybrider og biler som går på etanol, naturgass eller biogass. Enkelte banker inkluderer hybridbiler og dieselbiler, såfremt CO2-utslipp møter visse krav, samt at dieselbilen har partikkelfilter.

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...