Slik får du ny jobb

Slik får du ny jobb

De færreste får seg ny jobb gjennom å svare på stillingsannonser. Skal du ha drømmejobben, må du bruke andre metoder. Her er noen gode råd du bør følge.

Gi deg selv bedre odds for ny jobb

Skal du ha ny jobb, holder det neppe å kun basere seg på å svare på stillingsannonser. Det vil i hvert fall som regel ta veldig lang tid. Arbeidsgivere som utlyser stillinger, kan ofte motta mange hundre søknader, og statistisk sett er det små sjanser for at nettopp du får jobben.

I følge flere undersøkelser er det ikke flere enn cirka 30% av alle ansettelser, som avstedkommer på denne måten. Selv stillinger som averteres, tilfaller som oftest en som ikke svarte på annonsen.

Søk selvsagt på stillingsannonser, men ikke baser deg utelukkende på dette. Se på det som trening og bruk mesteparten av tiden på oppsøkende virksomhet.

Bruk nettverket ditt

Bruk nettverket ditt til å hjelpe deg i leting etter en relevant jobb. Vil du jobbe i firma X, sørg for all del for å fortelle dette til eventuelle kjenninger som jobber der, er leverandører eller kunder der, eller på annet vis har kontakt med selskapet.

Du kan også vurdere å henvende deg direkte til selskapet. Fortell om dine ønsker om å jobbe for de, og lever fra deg CV til den rette instansen (personalavdeling eller tilsvarende). At du er aktiv og oppsøkende, er noe de fleste setter pris på.

Bruk rekrutteringsselskapene

Sørg for at alle relevante rekrutteringsselskap har den oppdaterte CV-en din. Bruk litt tid på å vurdere hvilke selskap som er mest aktuelle, og kontakt alle disse. Enkelte rekrutteringsselskap er ganske spesialiserte.

Er du kokk og vil jobbe på en fancy restaurant, har det liten hensikt å kaste bort tiden på et headhunter-firma som fokuserer på ingeniører.

Ha verktøyene i orden

Mange arbeidsgivere får et negativt inntrykk av søkere som sender fra seg dårlig skrevne CV-er og søknader. Selv om du kanskje er en kjempegod kandidat til jobben, kommer du aldri i vurdering fordi søknaden din ble forkastet mer eller mindre umiddelbart. Bruk tid på å skrive gode søknader og CV.

Enhver søknad du sender fra deg, bør være skrevet spesielt for den aktuelle jobben. Sender du samme, kjedelige standardsøknad til alle, minker sjansene for at de inviterer deg til et intervju.

Kom deg på LinkedIn

Tips til ny jobb Linkedin Adecco nettverk bemanning

Det blir stadig vanligere at arbeidsgivere rekrutterer rett fra nettet. LinkedIn er utvilsomt det beste stedet for dette. Fra arbeidsgiverens side, gir dette mange fordeler. For det første får de enkelt tilgang til gode CV-er innenfor sitt eget spesifikke fagområde. De sparer også mye penger og tid, sammenlignet med tradisjonelle stillingsannonser eller gjennom å bruke et rekrutteringsselskap.

I tillegg er informasjonen om kandidaten noenlunde til å stole på. Siden de fleste som er har profil på LinkedIn, er tilknyttet mange mennesker, er det relativt sjelden noen tar sjansen på å bløffe om egne kvalifikasjoner.

Oppretter du en god profil på LinkedIn, øker du sjansene betraktelig for at arbeidsgivere og rekrutteringsselskap finner deg. Du kan også følge selskaper du er interessert i å jobbe for, noe de samme selskapene kanskje legger merke til. En annen positiv effekt er at du kan også bruke nettverket ditt på denne typen tjenester, til å markedsføre deg, eller til å være behjelpelig med å finne ny jobb.

To tips til slutt

Er du arbeidsledig, kom deg opp om morgenen og bruk en hel arbeidsdag, alle ukedager, på å lete etter ny jobb. Ikke gi opp, og se på et avslag som en mulighet. Lær hvorfor du ikke ble vurdert, og se om du kan forbedre markedsføringen av deg selv. Hvert eneste ”nei” bringer deg nærmere et ”ja”.

De fleste arbeidsgivere utfører et og annet googlesøk på aktuelle kandidater til nye stillinger. Dersom du har tvilsomme bilder eller uttalelser som ligger lagret på for eksempel din egen Facebook-side, bør du sørge for å få fjernet dette.

Anbefalt

Du finner kalkulatoren nedenfor. Om du eksempelvis har et byggeprosjekt på gang i hagen eller bare ønsker å forstå utregningen av kubikk til volum...

Kalkulator lenger ned. Skal du flytte og ønsker å bestille flyttebil med riktig lagringsplass vil du ofte bli spurt om hvor mange kubikk flyttelasset...

Kalkulatoren finner du nedenfor. Det å finne kvadratroten av et tall med kalkulator er ganske lettvint. Bruk kalkulatoren vi har laget nedenfor og regn...

Kalkulatoren følger nedenfor. Lurer du på hvor gammel katten din er i menneskeår? Det kan denne kalkulatoren gi deg en pekepinn på. Et nøyaktig...

Kalkulatoren finner du lenger ned. Har du noen gang lurt på hvor gammel hunden din er i antall menneskeår? Med denne kalkulatoren kan du...