Hvordan lære nytt språk

Søk jobb med profil på LinkedIn

LinkedIn gir deg rask tilgang på et nettverk av arbeidsgivere. Du kan motta tilbud om nye jobber, lære om industrier og holde porteføljen din oppdatert.

Hvorfor bruke LinkedIn

Mange arbeidstakere spør seg hvorfor de burde bruke LinkedIn. En gjenganger er frykten for at arbeidsgiver skal tro man leter etter en annen jobb dersom man er på nettverket. LinkedIn har over 190 millioner brukere, og majoriteten av disse er allerede i et arbeidsforhold. Mest sannsynlig er det kun en liten del av brukerne som aktivt søker etter en jobb. Det handler i stor grad om å bygge nettverk og dra nytte av mulighetene i arbeidsmarkedet.

Sosiale nettverk blir stadig mer populære, og det knytter arbeidsgivere sammen med jobbsøkere på en måte som tidligere var utenkelig. Her vil vi snakke litt om fordelene ved å være på LinkedIn og hvorfor du burde umiddelbart skaffe deg en konto dersom du ikke allerede er tilstede. Fordelene med å være på LinkedIn kan deles opp i fire deler, og den første handler om å bygge et nettverk du kan dra nytte av.

Fra jobbsøker til ansatt

Se for deg en situasjon hvor du nylig mistet jobben hos arbeidsgiveren din. Du har en profil på nettverket, med flere venner og et kontaktnett du kan benytte deg av. Du har likevel en følelse av at du burde ha brukt mer tid på å knytte kontakter, så du tar steget og begynner legge til gamle bekjente. Dette kan føre til et par problemer, og det første gjelder hvordan dine nye kontakter ser på forespørselen.

De vil antakeligvis undre seg hvorfor du først nå valgte å legge de til. Du søker jo etter en ny jobb, men det kan virke rart om du ikke er tilstede og har de som kontakter på forhånd. Med andre ord burde du alltid legge broen før du velger å bruke den.

Cold calls

Cold calls er utrykket som benyttes om de som plutselig mottar en henvendelse fra andre arbeidsgivere angående jobbmuligheter. LinkedIn er fylt til randen av arbeidsgivere som søker etter potensielle kandidater for sine jobber, og det er ikke uvanlig å motta slike forespørsler. Slike typer ansettelser har en spesiell fordel, og det handler naturligvis om penger.

Når du mottar en forespørsel om å jobbe for et annet selskap vil du spørre deg hvorvidt det lønner seg økonomisk. Dette er et klassisk tilfelle av incentiver, hvor du får tilbud om høyere lønn og bonuser for å jobbe hos det nye selskapet. Det finnes mange arbeidssøkende Nordmenn på markedet, og nok til å fylle de ledige posisjonene. Men har du lang erfaring og kjenner de rette menneskene, vil bedriften foretrekke å ansette deg framfor andre.

Like barn leker best

Som en del av LinkedIn kommer du også i kontakt med andre mennesker med liknende interesser og behov. Du vil knytte kontakter fra konkurrerende firmaer, og kunder du har kommunisert med tidligere. I slike miljøer vil du finne det enklere å gjøre følgende:

  • Utveksle ideer
  • Knytte nye kontakter
  • Lære om yrket ditt
  • Lese nyheter fra industrien

Ha en oppdatert CV

LinkedIn lar deg legge inn informasjon om arbeidssituasjonen din, samt oppdatere nye hendelser i livet ditt. Du legger inn erfaring, jobber, kurs og kontrakter du har inngått på veien. Dette gir én spesiell fordel. Det gir deg nemlig en mye bedre oversikt over hva du har å tilby til nye arbeidsgivere. Når du søker om en ny jobb på den klassiske måten vil du skrive en CV som inneholder all relevant informasjon. Uheldigvis har disse en tendens til å gå i glemmeboken etterhvert.

Med LinkedIn holdes all den relevante informasjonen oppdatert, og du vil dermed få en mye lettere jobb da det gjelder å spore opp kvalifikasjonene dine. Dette gjelder spesielt ved hyppige jobbskifter.

Har du til eksempel byttet jobb 4 ganger de siste 10 årene kan det være vanskelig å huske navn og presise datoer. Derfor burde du bruke LinkedIn til å lagre slik informasjon og ha det tilgjengelig på et øyeblikk.

Anbefalt

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...

Lønn 2020/2021: Alle sektorer: 548.160 kr (Les mer her) Utdanningstid: 3 år på Høyskole/Universitet Litt om sykepleieryrket: