Gavetips for barn - 0-14 år

Mange ganger kommer de søte små med ønskelister så lange som tårn, men plutselig sier det kanskje stopp.

Det kan også hende at man plutselig får lyst til å finne på noe helt selv, noe som ikke finnes på de lange ønskelistene. Da må man gå i tenkeboksen. Forhåpentligvis kan denne listen være til hjelp.

1. Kinobilletter/teaterbilletter

Barn får nok av leker, så kanskje det kunne overrasket dem litt ekstra med billetter til noe gøy. Både kino og teater kan være topp for de små, også kan de jo være en hyggelig ting for foreldrene også.

2. Skøyter/Ski/Akebrett

Å kjøpe noe de får bruk for kan også være lurt. Det å ha utstyret i orden kan bety mye for de små englene. Skøyter, rulleskøyter, ski og akebrett er gode alternativ når du ikke vet helt hva du skal kjøpe. Dette blir de garantert glad for!

3. Spillkonsoll

Det er ingen hemmelighet at barna elsker å benke seg foran en passe stor skjerm. Gjerne for å spille noe gøyalt. Finn den spillkonsollen som passer barnet selv. Her er det lurt å se på hva slags spill man kan få kjøpt til konsollen. Hva er barnet interessert i? Du finner garantert en spillkonsoll som passer perfekt.

4. Koffert

Barn elsker å reise, og de gleder seg til familieturene. Da er det klart det er viktig å ha en fin koffert de kan pakke i. Dette gjør tiden før reisen enda mer spennende og gøy. Ved å gi dem en koffert bidrar du til en god opplevelse. Tenk på farge og størrelse – hvor reiser dere oftest? En koffert faller garantert i smak hos mange reiseglade barn.

5. Spill

Hvis ikke spillkonsoll er tingen, er det nok noen andre spill som kan få barna til å smile. Det finnes utallige brettspill der ute, noen av dem er også utrolig lærerike. Puslespill er også en mulighet her.

6. Sykkel

Enten barnet skal lære å sykle eller er godt i gang, er det stor stas med en ny sykkel. En som passer ditt barn perfekt. Farge, størrelse, utforming og tilbehør er viktig å tenke på. Kan du se for seg barnets store smil når de ser den nye sykkelen? Det er en ekte «wow-følelse»!

7. Instrumenter

Hva med å finne et skikkelig kult instrument? Her kan man gå for piano eller gitar, eller man kan finne noe helt spesielt. Harpe, fiolin, trommer, eller kanskje en mikrofon? Få i gang musikk-gleden hos de små. Denne gaven kan dog skape en del støy for foreldrene, men tenk så gøy det vil være! Kanskje barnet blir god til å spille instrumenter? En topp gave!

8. Klokke

Hvis barnet akkurat har lært seg klokka, er en fin klokke et godt gavevalg. Har de kunnet klokka i lang tid, er det kanskje på tide med en helt ny klokke? Noen liker også å ha flere de kan bytte på. En til når de skal pynte seg, og en som passer best på skolen og i lek.

9. Fiskeutstyr

Hvis barna aldri har vært på fisketur, er det på tide at de får oppleve det. Vi som bor i Norge må ikke glemme å sette pris på den flotte naturen vi har – og det er viktig at barna også får se og oppleve den.

Det kan hende at dine små allerede er godt kjent med det å dra på fisketur, men da blir det kanskje enda mer populært dersom de får nytt og kult utstyr. Fiskestang og nye småting kan gjøre susen. Her går det også an å finne det perfekte fisketur-antrekket.

10. Kamera

Å ta bilder er en fantastisk ting. Plutselig kan man se verden på en helt ny måte, og ikke minst kan man lære utrolig mye av det. Kanskje det er på tide at barna får sitt eget kamera slik at de kan leke seg fritt? Da kan det med ett bli mye gøyere å dra på tur i skogen eller lignende. Familieferiene vil også få et løft – også så mange gode minner det er blir ut av denne gaven.

Anbefalt

Du finner kalkulatoren nedenfor. Om du eksempelvis har et byggeprosjekt på gang i hagen eller bare ønsker å forstå utregningen av kubikk til volum...

Kalkulator lenger ned. Skal du flytte og ønsker å bestille flyttebil med riktig lagringsplass vil du ofte bli spurt om hvor mange kubikk flyttelasset...

Kalkulatoren finner du nedenfor. Det å finne kvadratroten av et tall med kalkulator er ganske lettvint. Bruk kalkulatoren vi har laget nedenfor og regn...

Kalkulatoren følger nedenfor. Lurer du på hvor gammel katten din er i menneskeår? Det kan denne kalkulatoren gi deg en pekepinn på. Et nøyaktig...

Kalkulatoren finner du lenger ned. Har du noen gang lurt på hvor gammel hunden din er i antall menneskeår? Med denne kalkulatoren kan du...