Gode og billige tips til høstferie

Har du begynt å planlegge høstferien, men du vet ikke helt hvor dere skal dra? Da kan du ta en titt på disse tipsene. Det er lurt å være tidlig ute. Forhåpentligvis blir ferien topp for både liten og stor.

Det er ikke alle som har mulighet til å reise til et annet land, men det er viktig å huske på at det finnes utrolig mye man kan gjøre her i Norge. La barna få oppleve landet vårt.

Her får du gode og billige tips til din neste høstferie.

Planlegg en opplevelsesdag

Det kan faktisk være riktig så fint å bruke deler av høstferien på å være hjemme, bruke tid på hverandre i hjemmet. Da passer det perfekt å gjøre én av dagene til den store opplevelsesdagen. Bestem dere for å bruke en hel dag på utforske et nytt sted og til å gjøre nye ting. Det trenger ikke være så komplisert. Finn et sted dere aldri har vært, dra dit, utforsk og finn en spennende café. Kanskje er det også et museum her? Hvis ikke er det fullt mulig å finne en park der man kan spille fotball eller lignende. Ta gjerne med kakao. Bruk god tid på å gå rundt, så alle for oppleve dette nye stedet – bli kjent.

Hotellweekend

Finn et koselig hotell i Norge. Bruk en helg sammen et annet sted en hjemme. Hotell gir følelsen av luksus og man kan få mye tid sammen. Spis god mat, bad, og finn på ting sammen. For de voksne er det deilig å få fri fra plikter i hjemmet. Mange barn elsker å bo på hotell, det er en opplevelse i seg selv.

Telttur

Hva med å ta med familien på telttur? Ha med god mat, noen spill, kakao og varme klær. Opplev naturen sammen. På denne måten får alle muligheten til å være ute i frisk luft og nyte hverandres selskap. Det er mye man kan gjøre på telttur, finn den aktiviteten som passer familien din best.

Fisketur

Lær barna å fiske, mange kommer til å elske dette. Kjøp inn litt nytt fiskeutstyr og riktige klær, så er dere klare. Det ender fort opp med en konkurranse der samtlige familiemedlemmer håper på å dra opp den største fisken. Det kan også gjøre at dere har noe godt å spise når kvelden kommer. Her får du fisketips for barn på fisketur.

Finn en bra restaurant

Det er ikke nødvendigvis slik at høstferien må være en lang reise, eller inneholde hundrevis med aktiviteter. Det kan være så enkelt som at dere tar en kveld på en skikkelig ålreit restaurant. Begynner barna å bli store kan det være gøy å utforske en elegant og eksklusiv restaurant, hvis ikke kan man finne en restaurant som er tilpasset barn. Det finnes mye spennende man kan oppleve innenfor matverdenen!

Arranger en konkurranse-dag

Bestem dere for å bruke én dag på å kjøre igjennom mange aktiviteter. Begynn med bowling, fortsett med gokart, spill dart i hagen, finn frem fotballen, arranger et rebusløp. La dagen være full av konkurranser og artige aktiviteter. Da er det veldig deilig å kunne slappe av hjemme dagen etter.

Bytur

Ta med familien på en bytur. Dra enten til nærmeste by, eller velg en av de virkelig store byene i Norge: Trondheim, Stavanger, Oslo, Bergen osv. Det er mange flotte byer i landet vårt, og barna kan ha godt av å komme seg litt bort – men likevel holde seg i Norge. På en slik bytur kan de lære mye.

Bondegård

Barn elsker som regel dyr. Kanskje det finnes en bondegård i nærheten det går an å besøke? Dette vil barna elske.

PS! Til de dagene dere skal være hjemme kan det være skikkelig stas å lage eggedosis. Enkelt og skikkelig godt. Barn elsker det. Se hvordan du lager det her.

Anbefalt

Du finner kalkulatoren nedenfor. Om du eksempelvis har et byggeprosjekt på gang i hagen eller bare ønsker å forstå utregningen av kubikk til volum...

Kalkulator lenger ned. Skal du flytte og ønsker å bestille flyttebil med riktig lagringsplass vil du ofte bli spurt om hvor mange kubikk flyttelasset...

Kalkulatoren finner du nedenfor. Det å finne kvadratroten av et tall med kalkulator er ganske lettvint. Bruk kalkulatoren vi har laget nedenfor og regn...

Kalkulatoren følger nedenfor. Lurer du på hvor gammel katten din er i menneskeår? Det kan denne kalkulatoren gi deg en pekepinn på. Et nøyaktig...

Kalkulatoren finner du lenger ned. Har du noen gang lurt på hvor gammel hunden din er i antall menneskeår? Med denne kalkulatoren kan du...