steder endre adresse flytting tjenester post Posten Norge

Vanlige steder å skifte adresse ved flytting

Prosessen med å flytte kan være stressende for mange. I tillegg til flyttevask og frakt av inventar skal tjenester sies opp og abonnementer overføres. Nedenfor følger en liste over steder og tjenester der det vil være naturlig å melde adresseendring ved flytting. Mye går i dag automatisk, men flere tilbydere er fortsatt avhengig av at du selv melder inn endringen.

Start med Folkeregisteret

Det første steget er å melde flytting til Folkeregisteret. Dette kan gjøres på Skatteetaten sine sider ved å sende inn en flyttemelding til Folkeregisteret. Alternativt kan du melde flytting på posten.no. Ved å gjøre dette gjennom Posten sine sider vil du få riktig adresse i Folkeregisteret, samt riktig adresse i Posten sine registre. Flyttemeldingen sender du tidligst 31 dager før flytting, og senest åtte dager etter flytting.

Posten videresender posten gratis i to måneder fra registrert flyttedato. Etter denne perioden kan du betale for forlenget videresending ved behov.

Boligbyggerlag

Er du medlem av eksempelvis OBOS eller USBL må adressen oppdateres, eksempelvis inne på "Min side" hos hvert enkelt boligbyggerlag.

endre adresse ved flytting boligbyggerlag OBOS USBL

Bank og lån

Lånekassen oppdateres automatisk ved endring i Folkeregisteret. Det gjør også de aller fleste banker, men sjekk for sikkerhets skyld der du har billån, forbrukslån, fleksilån osv.

Det samme gjelder for banker der du har brukskonto og sparekonto.

Forsikring

Har du innboforsikring fra før er det viktig å oppdatere ny adresse for at forsikringen skal gjelde på nytt sted fra innflyttingsdato.

Blader/magasiner

Abonnementer på blader, bøker og magasiner må ofte oppdateres manuelt, enten via "Min Side" hos utgiveren, eller ved å ta kontakt med selskapet direkte.

Strøm

Ta kontakt med din leverandør av strøm og nettleie for å se om du trenger å oppdatere adressen. Flytter du til ny by kan det være nødvendig og fornuftig å bytte til ny leverandør.

Samtidig kan det være penger å spare på å bytte strømleverandør. Da kan du samtidig nyte godt av en god velkomstbonus.

Streamingtjenester

endre tjenester på nett flytting adresse Spotify

Ikke alle tjenester på nett krever registrering av adresse, men det kan være verdt å sjekke. Eksempelvis Spotify, Netflix, Viaplay og DPlay.

Mobil

Mobilselskapene har noe ulik praksis rundt adresseendring. Det enkleste er å sjekke selv på "Min side" hos din leverandør.

Trening

Er du heldig har kanskje treningskjeden du er en del av, et studio i nærheten av der du flytter. Adressen blir dog oftest ikke oppdatert automatisk.

Kolonihage

Her må du ofte melde adresseendringen selv. Vet dette eksempelvis gjelder for medlemskap i Oslo kolonihager.

Flyselskaper

Flyselskaper som blant annet SAS krever at du selv melder inn adresseendringen.

Aksjesparing og børser

Mange sparer i dag i aksjer eller har konto på nettbaserte børser. Det kan være verdt å sjekke om disse henter opplysningene fra Folkeregisteret. Nordnet oppdaterer kontaktinformasjonen automatisk.

Venner/familie

Adresseendring varsle venner familie flytting

Det kan kanskje være enkelt å glemme den kanskje mest opplagte gruppen, men dette knippet med viktige mennesker må naturligvis få oppdatert informasjon om nytt bosted. Da er det bare å glede seg til fremtidige julekort, invitasjoner og takkekort.

Les også: Hvordan lage et enkelt budsjett

Anbefalt

Du finner kalkulatoren nedenfor. Om du eksempelvis har et byggeprosjekt på gang i hagen eller bare ønsker å forstå utregningen av kubikk til volum...

Kalkulator lenger ned. Skal du flytte og ønsker å bestille flyttebil med riktig lagringsplass vil du ofte bli spurt om hvor mange kubikk flyttelasset...

Kalkulatoren finner du nedenfor. Det å finne kvadratroten av et tall med kalkulator er ganske lettvint. Bruk kalkulatoren vi har laget nedenfor og regn...

Kalkulatoren følger nedenfor. Lurer du på hvor gammel katten din er i menneskeår? Det kan denne kalkulatoren gi deg en pekepinn på. Et nøyaktig...

Kalkulatoren finner du lenger ned. Har du noen gang lurt på hvor gammel hunden din er i antall menneskeår? Med denne kalkulatoren kan du...