app-utvikling programmerer jobb lonn jobbmuligheter yrke

App-utvikler

Lønn 20/21:

Ca. 720.000 kr

Dette jobber en app-programmerer med:

En app-utvikler jobber som i all hovedsak med utvikling av funksjonalitet, design og brukergrensesnitt for apper. En viktig del av arbeidet består av å sørge for at appen fungerer som normalt på alle skjermstørrelser, både i horisontalt og vertikalt format. I tillegg er det essensielt å lære seg telefonens funksjoner som gps, og hvordan disse verktøyene kan benyttes som funksjonalitet i appen.

Arbeidet foregår stort sett individuelt, men som en del av et team.

Utdanning:

Apputviklere har i all hovedsak teknisk bakgrunn, oftest innen informasjonsteknologi eller eksempelvis som dataingeniør. Per i dag er det ikke mange rendyrkede linjer for app-utvikling, men det finnes unntak. Høyskolen Kristiania tilbyr app-programmering som et toårig fagskoleløp. Studiet starter med en grunnleggende innføring før elevene går videre med å lære seg å utvikle apper.

Det finnes også programmerere som har fått seg jobb med å lære seg utvikling på egenhånd. Dette krever dog at du i større grad er flink til å bygge opp praktisk erfaring og kan vise til både ferdigheter og en portefølje med gode prosjekter.

Uavhengig av hvilken vei du velger er det nærmest essensielt at du har en interesse for programmering.

apputvikling apper development programmering Android

Jobb og jobbmuligheter:

Som app-utvikler innehar du kunnskap som bare kommer til å bli mer og mer ettertraktet i tiden som kommer. Mobil tar stadig over for tablet og desktop/PC, hvilket gjør behovet høyt. Med bakgrunn som app-utvikler kan du jobbe med alt fra nystartede entreprenører til store selskaper. Du kan derfor være trygg på at du har svært gode jobbmuligheter dersom du ønsker å følge en karriere som app-utvikler.

Kan du ta utdannelsen på nett?

Per nå eksisterer det ingen nettbaserte studier med hovedfokus på apputvikling, men du kan alternativt ta en generell teknologisk utdannelse over nett og lære deg apputvikling på egenhånd. Det finnes et stort flertall gode nettbaserte kurssider som underviser på engelsk.

Videreutdanning:

Mange app-utviklere går med en liten gründer i magen og har gjerne lyst til å sette egne ideer til livs. I den forbindelse kan det være smart å bygge på de tekniske kunnskapene med et årsstudium i prosjektledelse. For øvrig er app-utvikling et yrke der det stadig kommer nye programmer og teknologier. For å bli god i jobben er det derfor essensielt at du holder deg oppdatert på de nyeste løsningene.

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...