Frontend utvikler jobb lonn arbeid jobbmuligheter utdanning

Frontend-utvikler

Lønn 20/21:

Ca. 615.000 kr

Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte sammenheng med utdanningsnivå og høyere lønn, da ansatte med bachelor og selvlærte ligger relativt likt lønnsmessig. Tar du derimot en master kan du regne med 10-20 % høyere lønn.

Dette jobber en frondend-utvikler med

Innen dette fagfeltet er du typisk med på å skape det brukeren ser på nettsider, apper og programmer. Kodespråkene HTML, CSS og Javascript brukes svært mye. Jobben er både selvstendig og teambasert. Vanligvis er dere flere utviklere som jobber med samme kodefiler. Nettsidene skal ofte passe på både PC, tablet og mobil og derfor er det utviklerens oppgave å skape løsninger som er skalerbare for alle flater.

Utdanning:

Du har flere alternativer når det gjelder å forberede deg til en fremtid som frontend-utvikler. Noen velger å lære seg stoffet på egenhånd gjennom nettkurs, Youtube og gode bøker. De aller fleste velger derimot å gå den klassiske løypen med bachelor og/eller master. Jeg skal ikke bastant si hva som er den beste løypen, men det finnes en god trygghet i å ha faglig tyngde fra høgskole/universitet.

Når det er sagt finnes det mange veier til rom, og selvlærte jobbsøkere kan i flere tilfeller ha like god sjanse til å huke drømmejobben som søkere med akademisk bakgrunn. De viktigste egenskapene koker ned til jobberfaring, ferdigheter og personlig egnethet.

Det er flere veier du kan av hensyn til å velge riktig skole. Mange velger å gå en av disse utdanningsretningene:

  • Webutvikling
  • Frontend-utvikling
  • Informasjonsteknologi
  • Informasjonsbehandling
  • Dataingeniør
  • IT og informasjonssystemer

Det er viktig å huske på du jevnlig er nødt til å sette deg inn i teknologiske oppdateringer dersom du ønsker et yrke som utvikler. Programmene og kodespråkene du lærer på skolen er ikke nødvendigvis de samme som du kommer til å bruke i arbeidslivet. Ofte er du nødt til å lære deg deler av disse språkene på egenhånd. Det kan eksempelvis være nye rammeverk som benyttes innen JavaScript og CSS. Det er også fornuftig å utvikle enkle prosjekter utenom skoletid, slik at du har en CV å vise til når du skal ut å søke jobb.

Frontend-utvikler jobbmuligheter utdanning penger lonn Javascript mobil

Jobb og jobbmuligheter:

For kandidater med interesse og et visst kompetansenivå er det generelt sett veldig gode jobbmuligheter for frontend-utviklere i Norge. Mange av jobbene finner du riktignok i de store byene, men det finnes også muligheter for deg som ønsker å jobbe nettbasert.

Med en stadig mer digital hverdag går du som utvikler en trygg fremtid i møte. Et voksende antall bransjer er avhengig av å være synlig på nett, hvilket er med på å skape etterspørsel etter gode utviklere som kan skape digitale løsninger.

Kan du ta utdannelsen på nett?

Ja, mulighetene er riktignok mer begrenset enn ved å ta en utdannelse på campus. Du kan eksempelvis velge mellom:

  • Frontend-utvikling (Noroff)
  • Informasjonsbehandling (NTNU)
  • Datateknikk, ingeniør (UiT)

Anbefalt

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...

Lønn 2020/2021: Alle sektorer: 548.160 kr (Les mer her) Utdanningstid: 3 år på Høyskole/Universitet Litt om sykepleieryrket: