Fettprosent for kvinner - Regn ut fettprosent

Utregningen er basert på tre fettmålinger på henholdsvis triceps, midje og lår. Det første du trenger å vite er hvordan du foretar målingene med fettklype, også kalt fettkaliper.

Har du ikke fettkaliper/fettklype? Da kan du måle fettprosenten med denne profesjonelle vekten med fettmåler. Generelt sett er en fettmåler et must å ha om du ønsker å være seriøs med treningen/vektnedgangen din.

Ta en titt på den matematiske formelen bak kalkulering av fettprosent for damer og jenter for å se hvilke variabler og siffer som utgjør utregningen.

Denne utregningen av fettprosent for kvinner er basert på Jackson-Pollock formelen.

Fettprosentkalkulatoren forteller ikke hvordan du øker eller reduserer fettprosenten, men er kun ment som et verktøy for å regne ut din fettprosent. For å få ned fettprosenten anbefales det at du tar kontakt med kyndige innenfor kosthold og trening. Endring i spisevaner og aktivitetsnivå er veien å gå for lavere fettprosent.

Du kan også oppsøke et treningsstudio som kan måle din fettprosent og gi deg en full kroppsanalyse ved hjelp av avanserte vekter og måleapparater.

Se også utregning av fettprosent for menn og hvordan du regner ut BMI.

- Bestill fettkaliper/fettklype her.

Finn din fettprosent

Alder:
Triceps (mm):
Midje (mm):
Lår (mm):

Kalkulering av fettprosent for kvinner

Du starter med å regne ut kroppstetthet med hensyn til alder og omgjør så resultatet til fettprosent ved hjelp av en formel.

Når du har målt hudfoldene (i mm) med fettkaliperen (triceps, midje og lår), gjør du følgende:

Steg 1:

1.0994921 – (0.0009929 * summen av hudfoldene på triceps, midje og lår i mm)
+ (0,0000023 * summen av hudfoldene på triceps, midje og lår opphøyd i annen)
- (0,0001392 * alder)
= Kroppstetthet

Steg 2:

Etter å ha funnet kroppstettheten må du omgjøre denne til fettprosent. Da ser regnestykket slik ut:

Fettprosent = ( (4.95/kroppstetthet) - 4,5 ) x 100

Summen av dette regnestykket er din fettprosent. Vanskelig? For enklere kalkulasjon klikk på Kalkulator, så gjør vi hele kalkulasjonen for deg!